Home   Aanhanger

Aanhanger

Aanhanger rijbewijs BE halen

De verkeersschool heeft twee combinaties:

  • een combinatie met een handgeschakelde auto
  • en een combinatie met een auto met een automatische versnellingsbak

Bij beide combinaties is de aanhangwagen een middenklasser.

Handgeschakelde auto of auto met automatische versnellingsbak
Kandidaten kunnen zelf aangeven aan welke combinatie zij de voorkeur geven. Indien men in het bezit is van een autorijbewijs voor een geschakeld voertuig heeft dit namelijk geen invloed op het te behalen van een BE rijbewijs. Heb je echter een autorijbewijs voor een voertuig met een automatische versnellingsbak en doe je het examen BE met een handgeschakeld voertuig, dan heb je hierna ook meteen dat rijbewijs voor een handgeschakeld voertuig.

Examen rijden met aanhanger
Het examen bestaat alleen uit een praktijkexamen. Je hoeft geen theoriecertificaat te behalen (er zijn wel plannen bij het CBR om dat in de toekomst te veranderen). Wel stelt je examinator je voorafgaand aan het examen wat vragen over het kentekenbewijs.

Compact-opleidingen
Verkeersschool Jager werkt voor de aanhanger rijbewijs uitsluitend met compact opleidingen. Voordat je aan één van deze opleidingen kunt deelnemen, rij je samen met een deskundige instructeur een intest. Aan de hand van deze intest wordt bekeken voor welke opleiding je in aanmerking komt. De intest start vanaf de verkeersschool en duurt 60 minuten.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je nu aan bij Verkeersschool Jager!