Home   FAQ

FAQ

Rijles bij Verkeersschool Jager

Hoe lang duurt een rijles?
Een rijles bij Verkeersschool Jager duurt normaal 60 minuten. We raden je echter aan in blokken van 1,5 uur (90 minuten) te lessen. Zo ontstaat er meer ruimte om per keer alle lesstof te behandelen en pak je het veel sneller op dan wanneer je maar een uurtje zou lessen.

Hoe vaak kan ik het beste lessen?
De beste en snelste resultaten worden bereikt als je tenminste 2 of 3 maal per week 1,5 uur rijles hebt. Heb je niet zoveel tijd per week, dan kan minder natuurlijk ook. Of meer als je snel je rijbewijs wilt halen.

Hoeveel lessen heb ik nodig om het rijbewijs te kunnen halen?
Gemiddeld heeft een persoon 40-45 uur les nodig om het rijexamen met goed gevolg te kunnen afleggen. Na de intake wordt bepaald hoeveel lessen jij nodig zult hebben. Heb je al enige ervaring of heb je gewoon talent, dan zul jij waarschijnlijk minder lessen nodig hebben. Heb je faalangst of een andere beperkende factor, dan zijn het er waarschijnlijk iets meer. Verkeersschool Jager heeft voor iedereen een geschikt lespakket.

Kan ik ook ’s avonds  en in het weekend rijles krijgen?
Ja, dat is mogelijk. De lestijden bepalen wij altijd in overleg.

Word ik thuis opgehaald?
Ja, tenzij vooraf anders is afgesproken.

Kan ik mijn rijles annuleren als ik verhinderd ben?

Je kunt tot 48 uur van tevoren je rijles kosteloos annuleren. Eventueel kan er een nieuwe rijles worden ingepland als er nog ruimte is in de agenda.

Kan ik in termijnen betalen?
Ja, als je hebt gekozen voor een lespakket van Verkeersschool Jager kun je in 2 of 3 termijnen betalen. Dit altijd vooraf in overleg met Verkeersschool Jager.

Kan ik bij Verkeersschool Jager een spoedcursus volgen?
Ja, dat is mogelijk als tijdens de intake blijkt dat je hiervoor in aanmerking komt.

Kan ik direct beginnen met het volgen van rijlessen bij Verkeersschool Jager?
Als je je hebt aangemeld wordt er binnen enkele dagen contact met je opgenomen om de eerste les zo snel mogelijk in te plannen. Je kunt daarna in principe direct beginnen met je rijlessen als de tijden waarop jij wilt lessen beschikbaar zijn.


Theorie examen

Hoe oud moet ik zijn om deel te kunnen nemen aan het theorie examen?
Om een theorie examen af te leggen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Hoe kan ik een theorie-examen reserveren?
Je kunt via het CBR zelf je theorie examen reserveren.

Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen?
Je moet naar het theorie-examen het volgende meenemen:

  • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs
  • Oproepkaart theorie examen

Hoe kan ik me voorbereiden op het theorie-examen?
Als je je rijlessen afneemt bij Verkeersschool Jager krijg je toegang tot het gratis theorieonderdeel op Volkswagenrijbewijs.nl.


Praktijk examen

Hoe oud moet ik zijn om deel te kunnen nemen aan het praktijk examen?
Om een praktijk examen af te leggen moet je 16,5 jaar of ouder zijn.

Wat kost het praktijk examen?
De actuele kosten van het praktijk examen kun je bekijken op de pagina ‘Tarieven‘.

Wat moet ik meenemen naar het praktijk examen?
Je moet naar het praktijk examen het volgende meenemen:


Algemene vragen

Wat is een TTT(TussenTijdse Toets)?
De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Je instructeur rijdt mee. Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Daarop brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken. Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen op het eerstvolgende rijexamen. Het CBR ziet het afgelegd hebben van een TTT zeker als een streepje voor op je echte examen!

Wat is EV (Eigen Verklaring)?
Iedereen die examen doet bij het CBR moet een verklaring van geschiktheid hebben. Dat is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Indien je een of meer vragen op de eigen verklaring met ja beantwoordt, moet een arts er een aantekening op zetten. Bij bepaalde medische aandoeningen kan het CBR naast de aantekening van een arts ook vragen om een onderzoek door een medisch specialist, zoals een oogarts of neuroloog. Indien je alle vragen met nee kunt beantwoorden behoef je geen extra keuring als hierboven omschreven te onder gaan.

Hoe oud moet ik zijn om te starten met de rijopleiding?
Om rijlessen te kunnen volgen moet je 16,5 jaar of ouder zijn. lees meer over 2toDrive.

Waarom en hoe moet ik mijn rijschool machtigen?
Zonder jouw toestemming kan je rijschool geen tussentijdse toets of praktijkexamen reserveren bij het CBR. Je kunt je rijschool machtigen via Mijn CBR. Om het je makkelijk te maken heeft het CBR een flyer gemaakt waarop stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je je rijschool kunt machtigen.