Home   Faalangst

Faalangst

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 10% van de rijexamenkandidaten faalangst heeft. Er zijn 2 soorten faalangst, positieve faalangst en negatieve faalangst. Bij positieve faalangst is er weinig zelfvertrouwen en veel last van nervositeit, maar als puntje bij paaltje komt wordt er bovengemiddeld resultaat geleverd. De uitkomst is dan veel beter dan verwacht!

Bij negatieve faalangst wordt er juist door dat weinige zelfvertrouwen en de nervositeit niet voldoende gepresteerd. Men raakt dan in paniek, krijgt een ‘black-out’ of verstijft.

Hoe herken je faalangst

‘Ondanks een perfecte voorbereiding hou je het vervelende gevoel dat je iets over het hoofd hebt gezien. Je bent bang dat je niet voldoende bent voorbereid op het praktijkexamen. Eenmaal in de auto weet je plotseling niets meer. Je kunt de auto nauwelijks nog starten en de aanwijzingen van de examinator kun je niet meer omzetten in uitvoerbare opdracht.’ Komt dit je in meer of mindere mate bekend voor? Dan heb je waarschijnlijk last van faalangst.

Wij proberen je daar zoveel mogelijk bij te helpen. Bepaalde handelingen moeten misschien anders worden uitgelegd of gedemonstreerd. Dat is geen probleem! Fouten maken mag, daarom neem je les! Het is alleen wel de bedoeling dat je van de fouten leert.

Niemand is met een stuur in de handen geboren, dus iedereen heeft het autorijden moeten leren. En dat kan allemaal, in een prettige en ontspannen sfeer met een geduldige rijinstructeur die begrip heeft voor je situatie.

Tarieven faalangst rijlessen

De tarieven voor faalangst rijlessen zijn bij Verkeersschool Jager hetzelfde als de reguliere rijlessen. De kosten voor het speciale faalangst examen zijn echter wel iets hoger dan die van een regulier examen. Dit komt door de langere examentijd.

CBR info: faalangst rijexamen

Meld je nu aan bij Verkeersschool Jager!